Bilindiği gibi 5996 sayılı Kanunun 29. maddesinin 3. fıkrasında: "Birincil üretim hariç olmak üzere, gıda ve yem işletmecisi, tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları ilkelerine dayanan gıda ve yem güvenilirliği sistemini kurmak ve uygulamakla yükümlüdür. Gıda ve yem işletmecisi üründe veya ürünün üretim, işleme veya dağıtım aşamalarında değişiklik olması hâlinde, tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları ilkelerine dayanan sistemin uygulanmasını gözden geçirmek, sistemde gerekli değişiklikleri yapmak ve bu değişiklikleri kayıt altına almak zorundadır." denilmektedir.
Müdürlüğümüz tarafından hazırlanarak 2018 Yılı Teknik Destek Programları kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına (BAKKA) sunulan "Uygulamalı HACCP Tetkik Eğitimi" adlı projemiz 9-13 Nisan 2018 tarihlerinde İl Müdürlüğümüz Konferans Salonunda ve Karabük, Bartın İllerinde işletme ziyaretleri ile uygulanacaktır. Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlilerinin, bazı Kamu ve özel sektör kuruluşlarında mühendis ve veteriner hekim olarak çalışan meslek mensuplarının katılımıyla HACCP konusunda teorik ve uygulama alanlarında bilgi ve tecrübenin artması hedeflenmektedir.