Pandemiye rağmen, yaklaşan Ramazan Bayramı vesilesiyle; vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak hedefiyle; İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sn. Cemalettin ÇATAKLI başkanlığında, üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan gıda denetimleri hızlandırıldı.
Gıda Denetim Ekiplerince özellikle unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vb. üretimi/satışını yapan işletmelerin denetimlerine ağırlık verildi. Yapılan denetimlerde üretim yeri hijyeni, personel hijyeni, gıdaların raf ömrü gibi hususlar denetlenmektedir. Gıda sektöründe çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri de yapılarak, gıdanın üretim, satış ve dağıtımının tüm aşamalarında dikkat edilecek hususlarla ilgili toplumsal bir bilinç düzeyi oluşturulmaya devam edilmektedir.
Yapılan denetimler ile ilgili olarak İl Müdürü Sn. ÇATAKLI yaptığı açıklamada "Korona virüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızının kontrol altında tutma amacıyla tam kapanma döneminde bulunduğumuz bu süreçte de gıda denetimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Ramazan bayramının yaklaşması ile de tüketicilerin korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir.
Bu süreçte vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olması önem arzetmektedir. Bakanlığımız Alo174 Gıda Hattı tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikayette bizlere kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulmuştur. Denetimlerimiz artarak devam edecek olup, tüm halkımıza sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim." Dedi.