Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği (15. Madde (f) bendi) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yaygın, örgün ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele; hijyen ve gıda güvenilirliğine yönelik Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda Gıda Mühendisi Uğur Büber ve Uzm. Dr. Cansu Surat Helvacı tarafından eğitim düzenlenmiştir. 30 kişinin katıldığı eğitimde; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında hammaddenin kabulünden öğrencilere sunulmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken kurallardan bahsedilmiştir. Bu kapsamda gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, kantin çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler ile okul gıdası konularında sunum yapılmıştır.
İl Müdürü Sayın Cemalettin Çataklı ''Gıda Güvenilirliğini okullarda başlayarak tüm tüketicilere anlatmak, öğretmeye çalışmak öncelikli hedefimizdir.'' dedi.