Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak hedefiyle 5996 sayılı " Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun" hükümlerine göre yıl içerisinde üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan gıda denetimlerimiz Kurban Bayramının yaklaşması sebebiyle hızlandırıldı.
İl Müdürü V. İsmail BARUTCU başkanlığında gıda denetim ekiplerince yaklaşan kurban bayramı vesilesiyle öncelikli olarak kurban hizmeti veren et ve et ürünlerini üreten, satan işletmeler olmak üzere, kasap ve market reyonlarının kasap bölümleri, bunun yanı sıra pastaneler, tatlı ve şekerleme üretim ve şatışı yapan işletmelerde İlimiz genelinde 203 denetim gerçekleştirildi.
Yapılan denetimlerde üretim yeri hijyeni, personel hijyeni, gıdaların raf ömrü gibi hususlar denetlenmektedir. Gıda sektöründe çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri de yapılarak, gıdanın üretim, satış ve dağıtımının tüm aşamalarında dikkat edilecek hususlarla ilgili toplumsal bir bilinç düzeyi oluşturulmaya devam edilmektedir.
İl Müdürü V. İsmail BARUTCU ''Toplum sağlığını ve çevre kirliliğini korumaya yönelik yapılan kontrollerin bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğini söyleyerek tüm halkımıza sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diledi .''