İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yeni yıla hazırlık kapsamında gıda işletmelerine yönelik denetimler yoğunlaştırıldı.
Yılbaşı kutlamaları dolayısıyla, ülkemiz genelinde alkollü içki satışı ve sunum yapan işletmelerde tüketimin arttığı görülmektedir. Bununla birlikte söz konusu artış, halk sağlığı açısından olumsuz etkiler de yaratabilmekte; kamuoyunda "kaçak içki" olarak bilinen bandrolsüz ürün satışı nedeniyle ölüm vakalarıyla dahi karşılaşılabilmektedir. Bu itibarla, 25/12/2023 - 31/12/2023 tarihleri arasında açık alkollü içki satış noktaları ile perakende alkollü içki satış noktalarının, halk sağlığını korumak ve piyasa güvenliğini sağlamak adına denetimler yoğunlaştırılmıştır.
Bununla birlikte kuruyemiş, şekerleme, pastacılık ürünleri, et ürünleri, vs. gibi gıda sektörlerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde yılbaşına hazırlık denetimleri de devam etmektedir.
Yılbaşı gıda denetimleri ile özellikle yılbaşı sürecinde faaliyetleri yoğunlaşan gıda işletmelerinde çalışan bütün personelin gıda güvenliği eğitimi ve farkındalığının artırılması çalışmalarına hız verilmesi amaçlanmaktadır. Gıdaların tekniğine uygun ve hijyenik şekilde güvenli gıda olarak üretimi, muhafazası, taşınması, pazarlanması, sunumu ve tüketiminde: gıda güvenliği mevzuatına uygun olarak faaliyette bulunulması önem arz etmektedir.
Yeni yıla toplum olarak sağlıklı bir başlangıç yapmak için, gıda güvenliğine elbirliğiyle azami hassasiyet göstermemiz için herkesin sorumluluk alması gerekmektedir. Tüketiciye arz edilen gıda ürünlerinin mevzuat hükümlerine uygun faaliyet göstermeleri için gereken bilgilendirme ve uyarılar yapılmıştır.