Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğinin 15. Maddesine istinaden; Örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personellere 01.02.2024 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli Gıda Mühendisi Arzu SAATCI ve İl Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Beyza KELOĞLU tarafından eğitim verilmiştir.
52 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimde “Gıda işletmelerinin özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni ve gıdaların hazırlanması, depolanması, satışı, sunumu, içeriği ve uyulması gereken kurallar ile gıdada muhtemel tehlikeler, gıdalarda enfeksiyonlar ve zehirlenmeler, sağlıklı beslenme, gıda zehirlenmesi ve kişisel hijyen eğitimi" konularında bilgilendirme yapılmıştır.
Verilen eğitimin ardından işletmelerde sıklıkla karşılaşılan sorunlara ve işletme personelinin sorularına yer verilerek toplantı sonlandırılmıştır.
Eğitime katılanlara ilerleyen tarihlerde Hijyen Belgesi verilecek ve bu belgeyi çalıştıkları yerde bulundurmaları istenecektir.