5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 30. maddesine istinaden onay kapsamında olan Süt ve Süt Ürünleri faaliyeti gösteren işletmecilere yönelik İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi personelleri tarafından
değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Gıda Yem Şube Müdürü Can PARİM'in de katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda işletmecilere Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında gerekli hijyen esasları, gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdalarin hazırlanması ve işlenmesi, gıda ürünlerinin etiketlenmesi ve mevzuata uyması gereken konularda bilgilendirme yapıldı.
Onay kapsamındaki süt ve süt ürünleri üreten onaylı işletme sahipleri ve çalıştırılması zorunlu personelleri ile düzenlenen toplantıda HACCP sistemi konusundaki eksiklikleri nasıl düzeltileceği ve ne şekilde sürdürülmesi gerektiği anlatılmış olup, ilimizde üretimde kaliteyi artırarak güvenilir gıda arzının sağlanması, tüketici sağlığını korumak ve güvenilir gıdaya erişimi sağlamak amaçlanmıştır.