5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağliğı, Gıda ve Yem Kanununun 30. maddesine istinaden onay kapsamında olan yumurta paketleme faaliyeti gösteren işletmecilere yönelik İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi personellerinden Gida Mühendisi Arzu
Saatcı ve Veteriner Hekim Şerife Selçin Sezer tarafından değerlendirme ve bilgilendirme toplantisi düzenlendi.
İl Müdür Yardımcımız Sn. İsmail Barutcu ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Can Parim'in da katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda işletmecilere Gida Hijyeni Yönetmeligi, Hayvansal Gidalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Türk Gıda Kodeksi
Yumurta Tebliği kapsamında gerekli hijyen esasları, Gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, isletme hijyeni, gida maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gida ürünlerinin etiketlenmesi ve TGK Yumurta Tel
kapsaminda ürünlerin mevzuata uymasi gereken konularda bilgilendirme yapıldı.
Düzenlenmiş olan toplantıda HACCP uygulamalari noktasında, bu sistemin işletmecilere olan faydaları, işletmecilerin bu konudaki eksiklikleri ve eksikliklerin çözümüne yönelik öneriler ile sistemin mevzuata uygun olarak sürdürülebilir olması gerektiği
vurgulandı.
Toplantı, işletmecilere ait sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik yaklaşımlar değerlendirilerek sonlandırıldı.