T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Müdürlüğümüzce “Okul Kantinlerinde Hijyen Kuralları” Konulu Eğitim Yapıldı

Yayın Tarihi : 18.05.2022

Müdürlüğümüz tarafından okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan personele İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak eğitim verilmiştir.

Eğitimde; okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan 196 personele 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği' kapsamında hammaddenin kabulünden öğrencilere sunulmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken kurallar slayt gösterisi halinde anlatıldı. Gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, kantin çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler konularında İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz Kontrol Görevlileri tarafından sunum eşliğinde kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı.

İl Müdürlüğümüz Kontrol Görevlileri Gıda güvenilirliğinin sağlanması konusunda sorumluluk bilinci ile hareket ederek faaliyetlerine kararlılıkla sürdüreceklerini ifade ettiler.