T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

GIDA İŞLETMELERİNDE RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ DENETİMLER ARTTIRILDI

Yayın Tarihi : 20.04.2023

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince İl genelinde Ramazan Ayı boyunca öncelikli olarak ekmek, pide, tatlı ve süt ürünleri gibi gıdaların üretiminin ve satışının yapıldığı işletmelerde 30 kişilik Gıda Kontrol Görevlisi tarafından yaklaşık 900 adet denetim gerçekleştirilmiş olup 22 adet gıda numunesi alındı.

Vatandaşların ''sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak hedefiyle'' yoğun bir şekilde yapılan gıda denetimleri Ramazan Bayramı arifesinde de hız kesmeden devam ediyor. İl Müdürü Cemalettin Çataklı başkanlığında gıda denetim ekiplerince yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde üretimi ve tüketimi artan kuruyemiş, şekerleme, unlu mamuller, pastacılık ürünleri, et ürünleri vs. gibi gıda sektörlerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde denetimler yoğunlaştırılarak tedbirler arttırıldı.

 İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Cemalettin Çataklı ''denetimlerde amacın halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak; işletmeci ve çalışanların gıda güvenliği, hijyen gereklilikleri kapsamında belirlenen hususlarda daha hassas faaliyet göstermeleri öncelikli hedeftir. Ayrıca gıdanın üretim, satış ve dağıtımının tüm aşamalarında tüketicilerin korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimler kararlılıkla devam edecek olup, vatandaşlarımızın gıda ile ilgili karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu Alo 174 Gıda İhbar Hattından bizleri bilgilendirmelerini istiyorum. Toplum sağlığını ve güvenli gıdaya ulaşılabilmesine yönelik yapılan kontroller bundan sonra da kararlılıkla devam edecek olup, vatandaşlarımızın mutlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini dilerim "  dedi.