T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

EKMEK FIRINI ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Yayın Tarihi : 21.07.2023

​      Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereğince ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personelin, genel gıda hijyeni konularında eğitimlerini sağlamak amacıyla Türkiye Fırıncılar Federasyonunun temsilcilerinin de katılımıyla "Hijyen Eğitimi" düzenlenmiştirİl Müdürlüğümüz personelleri Gıda Mühendisi Uğur Büber ve Gıda Mühendisi Arzu Saatci ile Alaplı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi Dilek Bektaş tarafından Merkez ve Alaplı, Ereğli, Kozlu, Kilimli ilçelerinde çalışan fırın personellerine yönelik gerçekleştirilen eğitimde, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar; personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, tam buğday ekmeği tüketiminin önemi ve sağlık üzerine etkileri, ekmek israfının azaltılması için alınabilecek tedbirler konularında bilgi verilmiştir.Eğitimin sonunda yazılı sınava tabi tutulan fırın çalışanlarından geçer not alanlara, Hijyen Eğitim Belgesi verilecektir.

      İl Tarım ve Orman Müdürü Sn Cemalettin Çataklı, “Güvenilir gıdanın insan sağlığı açısından önemine vurgu yaparak, fırınlardaki hijyenin sağlanması hususlarına ve verilen eğitimin tüm paydaşlara hayırlı olmasını temenni ederim."  dedi.